Τις «Βασικές 8» τεχνολογίες που οφείλουν να λάβουν άμεσα υπόψη τους οι επιχειρήσεις εντοπίζει η PwC στην πρόσφατη έκθεσή της με τίτλο «Tech breakthroughs megatrend».

Σημειώνεται ότι η PwC αξιολόγησε πάνω από 150 τεχνολογίες σε παγκόσμιο επίπεδο και ανέπτυξε μια μεθοδολογία που έχει στόχο την αναγνώριση εκείνων των τεχνολογιών που αφορούν μεμονωμένες επιχειρήσεις αλλά και ολόκληρους κλάδους.

Αποτέλεσμα αυτής της μεθοδολογίας είναι ένας οδηγός με τις «Βασικές 8» τεχνολογίες που η PwC πιστεύει ότι θα ασκήσουν τη μεγαλύτερη επιρροή στις επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο στο πολύ κοντινό μέλλον: τεχνητή νοημοσύνη, ίντερνετ των πραγμάτων, επαυξημένη πραγματικότητα, ρομποτική, blockchain, εικονική πραγματικότητα, drones και τρισδιάστατη εκτύπωση.

Οι τεχνολογίες που θα έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο θα διαφέρουν από κλάδο σε κλάδο, όμως η PwC πιστεύει ότι η λίστα των 8 περιλαμβάνει τις τεχνολογίες που θα έχουν αντίκτυπο σε πολλούς κλάδους και σε παγκόσμιο επίπεδο τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με την Vicki Huff Eckert, επικεφαλής του τομέα New Business στο παγκόσμιο δίκτυο της PwC: «Οι περισσότερες εταιρείες έχουν θέσει τα θεμέλια για τις αναδυόμενες τεχνολογίες, επενδύοντας σε τομείς όπως τα κοινωνικά δίκτυα, οι φορητές συσκευές, η ανάλυση δεδομένων και το cloud. Είναι καιρός τα στελέχη να στρέψουν το βλέμμα τους σε πιο προηγμένες τεχνολογίες που θα έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στις επιχειρήσεις».