Tαχυφορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων

Όπως ανακοίνωσαν σήμερα το BMW Group, η Daimler, η Ford και το Volkswagen Group (για λογαριασμό της Audi και της Porsche), θα αναπτύξουν από κοινού ένα νέο δίκτυο ταχυφορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, κατά μήκος όλων των μεγάλων αυτοκινητόδρομων της Γηραιάς Ηπείρου.

Οι εταιρίες συμμετέχουν στο project έχοντας ίδια ποσοστά, ενώ δηλώνουν πως θα ενθαρρύνουν και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες να συμμετάσχουν σε αυτό.

Η συμφωνία αυτή είναι ένα σημαντικό βήμα ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την εξάπλωση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, με τις εταιρίες να προσφέρουν έναν μεγάλο αριθμό σταθμών φόρτισης με επίπεδα ισχύος έως 350 kW, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων να μπορούν να γεμίζουν με ρεύμα τις μπαταρίες τους, και να μπορούν να κάνουν ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Σύμφωνα με το κοινό δελτίο τύπου των εταιριών, το δίκτυο που θα δημιουργηθεί θα είναι σημαντικά γρηγορότερο από τα συστήματα γρήγορης φόρτισης που υπάρχουν σήμερα, με την δημιουργία των σταθμών να ξεκινούν μέσα στο 2017. Αρχικά θα δημιουργηθούν 400 σταθμοί σε όλη την Ευρώπη, ενώ μέχρι το 2020, θα υπάρχουν χιλιάδες σταθμοί.